Elmia produktionsmässa 2018
Stort intresse för våra lösningar

Vi har packat ihop vår monter och summerat den nyligen avslutade mässan på Elmia i Jönköping. Ännu en bra mässa, en mötesplats för människor med intresse för produktion. Många givande samtal om hur vi kan göra det vi gör än mer smart. Produktionsmässan i Jönköping var en bra mässa många besökare som visade stort intresse för alla våra produkter. Om den rapporterade statistiken stämmer var det över 15000 besökare på fyra dagar.

Känslan är att svensk industri mer än någonsin söker lösningar som gör dem än mer konkurrenskraftiga. Ett måste för att industrin i Sverige ska kunna konkurrera med industrin i andra länder. Ett besök på samma mässområde en annan tid på året då Underleverantörsmässan arrangeras illustrerar detta kraftigt då antalet utställare från andra länder är stort på den mässan.

Vår ambition är att fortsätta utveckla vårt erbjudande med tjänster och produkter i syfte att bidra till ökad lönsamhet hos våra kunder.

En bred monter med stor bredd

I vår monter visade vi Rotopoint och Lockers som är två av alla modeller vi erbjuder inom SupplyPoints varuautomater. 

Besökare hade även möjlighet att få ta del av de nyheter EDGECAM version 2018R2 innehåller, mer än 50 nya eller förbättrade funktioner ingår i version 2018R2.

Dessutom hade vi nöjet av att ha Clear River Racing på plats med sin tävlingsbil modell 2017. Årets modell har premiärvisning i dagarna. Som sponsorer av Clear River Racing följer vi projektet med stort intresse.

Tävling

Under veckan kunde besökare tävla i konsten att bäst uppskatta bearbetningstid och vikten för en detalj bearbetad av vår samarbetspartner Seco Tools.

En uppgift som till att börja med ser enkelt ut men erbjuder en hel del utmaning. Många varar med och lämnade sina i vissa fall väldigt metodiskt framtagna svar. Varje dag presenterade vi en lycklig vinnare. För er som ännu inte vet, de rätta svaren är 2,209 kg och 4,31 minuter.

Priset som varje vinnare får är ett års licens för EDGECAM WorkXplore.

Stort grattis till er som vann.

Rotopoint

Rotopoint tilsammans med Lockers från SupplyPoint väcker stort intresse inte minst som smarta och effektiva lösningar för hantering av förbrukningsvaror som till exempel skyddshandskar.

Partners i montern

Utöver redan nämnda Clear River Racing hade vi nöjet att samarbeta med Hexagon. på plats i vår monter fanns en av deras mätarmar som kan användas för att scanna färdiga detaljer. En uppskattad produkt som inspirerar till utveckling inom industrin.

Hexagon äger sedan 2014 Vero Software Ltd som utvecklar EDGECAM.

Premiär

Vi hade med information om vår nya produkt Modula. En produkt som kompletterar våra varuautomater. Modula hissautomater finns i flera olika utförande. Videon visar ett exempel.

Även teknikhjältar behöver stöd
Tillverkare av flygplansdetaljer