EDGECAM på 3 minuter
Vi berättar hur EDGECAM kan underlätta ditt programmeringsarbete

I detta blogginlägg förklarar vi på 3 minuter hur EDGECAM kan underlätta ditt programmeringsarbete. Vill du stället se vår video på tre minuter klickar du här

Oavsett om ni bearbetar i 2-axliga svarvar eller mångaxliga flerfunktionsmaskiner är Edgecam ett effektivt verktyg. Enkla komponenter eller komplexa detaljer som kräver bearbetning i maskiner med flera verktygsbärare och flera spindlar för att säkerställa att rätt kvalitet uppnås det är uppgifter Edgecam löser.

Vidare hanterar ni i sammamiljö probe och mätning direkt i maskinen liksom trådgnistning. 

För optimal hantering av CAD underlag är Edgecam Designer en optimal lösning där systemets marknadsledande associativa bearbetning gör att du kan programmera en detalj med endast fyra klick!

Funktionalitet som gör att igångkörning och inlärning blir väldigt snabb.

Den automatiska beredningen fungerar lika bra inom både svarvning och fräsning. Automatik som säkerställer konsekvent och säker programmering.

Ändå är du inte begränsad – du har hela tiden kontroll och kan anpassa varje verktygsbana för att passa ert behov.

En av de mest kraftfulla vinsterna ger Edgecams världsledande waveform algoritm för grovbearbetning. Den kan sänka skärtiden med upp till 90% samtidigt som livslängden på verktygen kan fyrfaldigas – det vill säga en reell tidsvinst och kostnadsbesparing. 

Ni kan börja i valfri nivå och utöka funktionalitet allt efter ert behov förändras. Den mångaxlig motorn gör bearbetning där kravet är fleraxlig simultan körning enkel och intuitiv inklusive kollisionskontroll för ett säkert resultat.

Flerfunktionsmaskiner med flera verktygsbärare och flera spindlar eller 2-axlig svarv oavsett komplexitet är Edgecam en idealisk lösning.

Inbyggt i systemet är en realistisk maskinsimulator som hjälper er säkerställa att programmet är korrekt.

Additiv bearbetning blir allt vanligare – även här löser Edgecam uppgiften en anpassad rutin låter er programmera appliceringen av nytt material som därefter kan bearbetas med övriga Edgecam cykler.

Likaså är de fler och fler detaljer som kräver mätning i maskin för att rätt kvalitet ska kunna tillverkas Edgecams inbyggda PCDMIS algoritmer låter er styra detta. 

Edgecam ger er ett komplett produktionssystem som är intuitivt samtidigt som det är kraftfullt och ger er mer spån i lådan och ökad lönsamhet.

Kontakta oss så berättar vi mer 

Köra EDGECAM utan PC erfarenhet?
Det är absolut möjligt!