Är du en av hjältarna

För många vara George Best en riktig fotbollshjälte på 60-talet. Om det är sant eller ska jag låta vara osagt men det lär ha varit så att han valde mellan att arbeta i industrin eller bli betald fotbollsspelare, den erbjudna ersättningen var densamma vare sig han drog på sig blåkläder eller fotbollsskor! 

Under det dryga halvsekel som gått har det hänt en hel del med ersättningen för utfört arbete inom såväl verkstadsindustri som nöjesindustri till vilken den professionella fotbollen hör. Utvecklingen har dock varit helt väsensskilt inom de två industrierna. Där de flesta inom verkstadsindustrin har anständig ersättning samtidigt som fotbollsspelare har ersättning som är rena fantasisummorna. 

En utveckling som kan vara svår att förstå. Konsumenter är beredda att betala stora belopp för produkter (även om de är av tvivelaktig kvalitet) bara de är dekorerade med rätt klubbmärke. Samtidigt är samma konsument inte villig att betala för kvalitetsprodukter. En märklig logik som till viss del ligger bakom den stora skillnaden på vad fotbollsspelaren och industriteknikern inkasserar per månad. 

Tänk om det omvända hade hänt! 

Se industrin som en arena där administrationen står i mål, ekonomerna spelar i backlinjen, produktion täcker upp på mittfältet och säljarna härjar i anfallet. Nog är det så att alla företag oavsett bransch söker en laguppställning som skapar bästa förutsättningar för långsiktig och lönsam verksamhet. På samma sätt behöver fotbollslaget en bred och stabil trupp för att säkra lagets plats i serien. 

Så hur kan vi, som lägger vår energi på att skapa bästa möjliga förutsättningar för industrin att producera både hållbart och ekonomiskt, göra för att skapa samma efterfrågan och intresse för produkter och tjänster. 

Tänk om vi kunde fira jobbet som industrisäljaren gör på samma sätt som vi hyllar målskytten i fotbollsmatchen. Eller produktionsteknikern som gör det möjligt att spara både tid och pengar på de detaljer som tillverkas. Det borde rimligtvis vara det mest effektiva sättet att säkra varje företags viktigaste investering - människorna! 

Hur säkerställer ni att era investeringar blir lönsamma? 

Med vänlig hälsning 

Edge Technology AB 

Vi söker CAM-Tekniker